Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Κουνέλι στιφάδο.2 κονσέρβες τοματάκι 1 φλυτζάνι ξύδι 1 φύλλο δάφνης 1 φλυτζάνι λάδι 1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο αλάτι, πιπέρι 2 ½ κιλά κρεμμύδια μικρά 4-5 μπαλάκια μπαχάρι 1 μικρό κουνέλι 3 σκελίδες σκόρδο

ΥΛΙΚΑ-2 κονσέρβες τοματάκι 1 φλυτζάνι ξύδι 1 φύλλο δάφνης 1 φλυτζάνι λάδι 1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο αλάτι, πιπέρι 2 ½ κιλά κρεμμύδια μικρά 4-5 μπαλάκια μπαχάρι 1 μικρό κουνέλι 3 σκελίδες σκόρδο.

Οδηγίες
-Κόβετε σε μερίδες το κουνέλι

-Το βάζετε σε μία λεκάνη με το ξύδι και 1 ποτήρι νερό για 2-3 ώρες

-Από βραδύς μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε σε μία λεκάνη με νερό τα κρεμμυδάκια και την άλλη μέρα να τα ξεφλουδίσετε εύκολα και χωρίς δάκρυα...

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια

-Αφού πάρουν δυο τρείς βράσεις τα βγάζετε

-Βάζετε το λάδι στην κατσαρόλα αφού πετάξετε το νερό και όταν κάψει, προσθέτετε το ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το κουνέλι και τα σωτάρετε

-Προσθέστε την τομάτα και το αλατοπίπερο

-Βγάζετε το κουνέλι από την κατσαρόλα και στρώνετε στον πάτο τα κρεμμυδάκια και μετά τοποθετείτε από πάνω το κουνέλι

-Προσθέτετε τη δάφνη, το μπαχάρι και το σκόρδο και ανακατεύετε

-Προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν.

-Σκεπάζετε την κατσαρόλα, την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες περίπου και να μείνει με την σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Ο Καιρός.

....για να δούμε τι θα δούμε στην Τ.V.......

me