Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Είναι στιγμές......

είναι στιγμές. που αναρωτιέσαι. πώς; πού; γιατί; αν ναι; αν δεν; αν; τότε; και αν; μα να; ίσως; και αν όχι; χωρίς; να; με; Είναι στιγμές... που στέκεσαι.... σε διαδρομές.... να σταματάς χωρίς.... ακολουθώντας.... αυτό που νοιώθεις.... αυτό που ψιθυρίζεις.... στην σκέψη.... με την ψυχή.... της καρδιάς.... του μυαλού..... και αν δακρύσεις..... χαμογελάς.... και όταν χαμογελάς.... δακρύζεις.... γιατί απλά.... πορεύεσαι.... αληθινά.....
     
   
είναι στιγμές
που αναρωτιέμαι δεν
χαμογελώ
στην αλήθεια σου
στην δύναμή σου
μαζί  το έχουμε ξαναπεί νομίζω.
"το χαμόγελο είναι μία καμπύλη του στόματος που ισιώνει όλα τα στραβά"

ΝοΗμΑτΑ....

πρόσωπο με παλάμες σκεπάζω
μάτια ανοιχτά

σκοτάδι σχεδόν

δάχτυλα ανοίγω αργά

σχισμ
ές φωτός
μάτι αριστερό σαν μακρινά να μην βλέπει καθαρά
μάτι δεξιό σαν κοντινά να μην βλέπει καθαρά
μεγάλωσα

θαυμαστικό

ερωτηματικό

χαμόγελο
μάτια σφίγγω

ανοίγω
πρόσωπο ελευθερώνω

φρύδια ανακατεμένα νοιώθω  


μισητό ανακάτεμα
δάχτυλα στα φρύδια ακουμπώ
κατευθύνσεις σιάζω
τσιγάρο ανάβω

στο μάτι καπνός

δακρύζω

χείλη αγγίζω

σκέψεις καθαρίζω
ερωτηματικό;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

θαυμαστικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  

Νίκος Ζωϊδάκης ( Αγάπη Θηλιά July 2011) [ 1 of 4 ] NonStopGreekMusic

8 ΩΡΕΣ & 40 ΛΕΠΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ !! [ KRHTIKA BEST OF ] [ 01 of 35 ] NON STOP G...

8 ΩΡΕΣ & 40 ΛΕΠΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ !! [ KRHTIKA BEST OF ] NON STOP GREEK MUSIC

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΠΟΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ


Εγγραφή του 2002 στα πλαίσια προγράμματος του καθηγητή Εθνομουσικολογίας Γεωργίου Αμαργιανάκη με θέμα την βιολιστική παράδοση στην κρητική δημοτική μουσική. Η ονοματολογία των κομματιών είναι η παραδοσιακή, όντως, που προϋπήρχε της εργασίας του Στρατή Καλογερίδη (έτσι τα ονομάτιζαν μεταξύ τους οι μουσικοί) που την διατήρησε. Παραβάλλοντάς τα με νεώτερα, ίσως καταλάβουμε τις ρίζες τους και τη διαδοχή τους και τα ερμηνεύσουμε καλύτερα. Αυτά τα κομμάτια, που αφορούν σκοπούς της Ανατολικής Κρήτης, είναι ερμηνευμένα στο βιολί από τον Γιώργο Λαποκωνσταντάκη ή Πεδουλάφτη με συνοδεία στην κιθάρα τούς Σιλιγαρδάκη Γιάννη και Γιώργο.
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το 1910 από τον Αιγύπτιο περιηγητή και φωτογράφο Behaeddin (αρχείο Αντώνη Λαμπάκη) και φυσικά είναι η παραλία της Ιεράπετρας, ως Post card.
(Η ηχογράφηση ήταν άμεση, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και χωρίς μετέπειτα παρεμβάσεις ή διορθώσεις)

ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΙΚΕΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ - ΜΠ.ΤΣΕΡΤΟΣ & ΧΟΡΩΔΙΑ / TSERTOS

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΠΟΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΙΚΕΣ ΚΟΝΤΥΛΙΕΣ


Μουσική Ανατολικής Κρήτης Ιεράπετρα.
Αυτός ο δίσκος είναι μια παραγωγή του Σάββα Πετράκη και της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Λασιθίου του 1999.
Δεν κυκλοφόρησε ποτέ στο εμπόριο Αν εξαιρέσουμε κάποια 45άρια που έγραψε με τον Δερμιτζογιάννη και δεν αναφέρεται καν το όνομά του, αυτή είναι ουσιαστικά η μοναδική δισκογραφική παρουσία του.
Δεν υπήρξε ποτέ επαγγελματίας μουσικός.
Η Μαρία Μαστρογιωργάκη - Χλειουνάκη γεννήθηκε στην Άνω Βιάννο και τραγουδάει από την μικρή της ηλικία, πάντα καταπληκτικά.

ΣΤΕΙΑΚΕΣ ΚΟΝΤΥΛΙΕΣ ΜΕ ΑΣΚΟΜΑΝΤΟΥΡΑ ΜΠΑΡΙΤΑΝΤΩΝΑΚΗΣ


Πρώτη και τελευταία επίσημη ηχογράφηση του Παντελή Μπαριταντωνάκη με το γιο του Αντώνη στην κιθάρα από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης (1988)
Έργο του καθηγητή Γεωργίου Αμαργιανάκη που έχει πολλά προσφέρει στην μουσική της Κρήτης.
Ειδικά στην μουσική της Ανατολικής Κρήτης που χάνεται γιατί δεν υπήρξε ποτέ κυρίαρχο ρεύμα και την θυμούνται μόνο όσοι την έζησαν και λίγοι ερευνητές.
Ας ελπίσουμε στις γενιές των νέων μουσικών που έχουμε και καλά δείγματα.
(Η μεταφορά από το βινύλιο σε ψηφιακή μορφή είναι δική μου, ζητώντας συγνώμη για τις όποιες αδυναμίες)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΠΟΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΣΤΕΙΑΚΕΣ ΚΟΝΤΥΛΙΕΣ

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Γιατί ...πρέπει...να είμαστε αισιόδοξοι για το 2012 !!!!!!

Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί. Μπορεί οι προφητείες και τα ημερολόγια των Μάγια να προειδοποιούν για συντέλειες, αλλά το σκοινί μας αντέχει ακόμη, και όσο μας αντέχει θα είμαστε αισιόδοξοι.
Και θα ανέβουμε στην σκηνή του 2012, σαν ροκ συγκρότημα. Σαν τους Red Hot Chili Peppers για παράδειγμα που εδέησαν επιτέλους να μας κάνουν την τιμή. Θα μπούμε στην αρένα της νέας χρονιάς, όπως η Εθνική ετοιμάζεται για τα γήπεδα του φετινού Euro. Θα κρατήσουμε αναμμένη την ελπίδα μας, όπως η Ολυμπιακή δάδα θα δώσει το σύνθημα για την μεγαλύτερο γιορτή του αθλητισμού το καλοκαίρι.

Δεν τελειώνουν όμως εκεί τα γεγονότα που θα μας απασχολήσουν ευχάριστα την χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Εγκαινιάζουμε το 2012 βλέποντας μόνο την θετική πλευρά του νομίσματος. Events, εξελίξεις, ελπίδες και ευκαιρίες για να ξεφεύγουμε από τις αρνητικές σκέψεις μας επιτρέπουν να περιμένουμε είτε μεγάλες είτε μικρές δόσεις
1172054 χαμόγελου μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Πάρτε μια (προ)γεύση:
 • Ο κόσμος δεν θα καταστραφεί
Ο 13ος κύκλος του ημερολογίου των Μάγια ολοκληρώνεται στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 και οι Κασσάνδρες σπεύδουν να προαναγγείλουν το τέλος του κόσμου. Και όπως όλες τις προηγούμενες φορές που το προέβλεψαν θα διαψευστούν – και θα βρουν μια άλλη παράμετρο για να πουν “Τελικά οι Μάγια εννοούσαν το 2013″. Εμείς πάντως, ελπίζουμε πως δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου, αλλά το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε. Και πως σε ένα χρόνο από τώρα, θα είμαστε όλοι λίγο καλύτεροι.

 • Οι θυσίες μας θα πιάσουν τόπο
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, γι’ αυτό αν έχουν έστω και λίγη βάση οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για άμεση καταπολέμηση της ανεργίας με δημιουργία προγραμμάτων και θέσεων εργασίας για 150.000 ανθρώπους το πρώτο τρίμηνο του 2012, ελπίζουμε πως θα δούμε καλύτερες μέρες σε κοινωνικό επίπεδο.    


 • Η αλληλεγγύη μας θα πιάσει ακόμη μεγαλύτερο τόπο
Το πρώτα δείγματα του 2011 ήταν άκρως ενθαρρυντικά και οι ομάδες στήριξης, οι πρωτοβουλίες κοινωνικής ανακούφισης και οι αυθόρμητες κινήσεις αλληλεγγύης έδειξαν πως οι Έλληνες δεν μένουν άπραγοι.  • Η ψήφος μας θα μετρήσει(;)
Εθνικές εκλογές μας περιμένουν σε κάποια στροφή του 2012 και ευελπιστούμε όλοι να δούμε την πολιτική ζωή να βάζει μυαλό. Ήτοι, τις προεκλογικές συγκεντρώσεις να χάνουν το πανηγυρικό τους υποκριτικό ύφος, τους ψηφοφόρους που κρατούν κομματικές σημαίες να εξαφανίζονται και την αληθινή πολιτική σκέψη των Ελλήνων να οξύνεται. Αν όχι μετά από όλα αυτά που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, τότε πότε (θα βάλουμε μυαλό);
Νέα ΔημοκρατίαΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑΛΑΟΣΟικολόγοι ΠράσινοιΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΔημοκρατική ΣυμμαχίαΚΚΕ

 • Η χρονιά του αθλητισμού
Το Λονδίνο ετοιμάζεται να υποδεχθεί για τρίτη φορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και σε κάθε περίπτωση, ο φετινός Αύγουστος θα γίνει λίγο πιο ξέγνοιαστος, λίγο πιο λαμπερός, λίγο πιο όμορφος, καθώς θα παρακολουθήσουμε το μεγαλύτερο αθλητικό (και όχι μόνο) γεγονός του κόσμου. Η αρχή βέβαια γίνεται τον Ιανουάριο κιόλας, με τους Winter Youth Olympics στην Αυστρία να δίνουν το σύνθημα.
Λίγο νωρίτερα, από τις 8 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου, θα θυμηθούμε «πορτογαλικές» στιγμές, με αφορμή το Euro 2012 που θα διεξαχθεί στην Ουκρανία και την Πολωνία. Η Εθνική μας ομάδα κέρδισε επάξια την πρόκρισή της στην διοργάνωση και παρά τις δυσκολίες, όλοι ελπίζουμε στην επανάληψη του θαύματος του 2004. Όπως και να ‘χει πάντως, θα απολαύσουμε ποδόσφαιρο. • Το soundtrack του ’12 θα είναι δυναμίτης
Το εγγυώνται οι Red Hot Chili Peppers που επιτέλους ανακοίνωσαν πως ο δρόμος της περιοδείας τους περνάει από την Αθήνα. Στις 4 Σεπτεμβρίου, το ΟΑΚΑ θα σειστεί από τις ροκιές της «καυτής» παρέας. Λίγους μήνες νωρίτερα, στο Rockwave Festival, οι Black Sabbath επανέρχονται δυναμικά για χάρη του ελληνικού κοινού τους και οι metal fans δεν θα μείνουν ασυγκίνητοι. Εν τω μεταξύ, από δισκογραφικής άποψης, αναμένονται νέες κυκλοφορίες από τεράστια ονόματα όπως τα σκαθάρια Ringo Starr και Paul McCartney, οι Aerosmith, οι Green Day, οι Muse, οι Strokes αλλά και η Madonna (απ’ όλα έχει ο μουσικός μπαξές).
 • Θα είναι έτος θετικής «ενέργειας»
Διεθνές έτος Βιώσιμης Ενέργειας ανακηρύχθηκε το 2012, κάτι που σημαίνει ότι παγκοσμίως θα δοθεί έμφαση στην καλύτερη και πιο ορθολογική διαχείριση και χρήση της ενέργειας στον πλανήτη – αξίζει κι αυτός μια ανάσα. Ταυτόχρονα, ο ΟΗΕ χαρακτήρισε την νέα χρονιά ως έτος των Συνεργατικών Εταιριών, στηρίζοντας έτσι τις συλλογικές επιχειρηματικές και εμπορικές προσπάθειες και προωθώντας το «ομαδικό πνεύμα» στο παγκόσμιο εμπορικό σκηνικό.

 • Ο ελληνικός τουρισμός θα αναπτυχθεί (κι άλλο)
Το 2011, η «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας είχε αυξημένα έσοδα και αφίξεις κατά 10%. Ο τουρισμός μας όμως δεν σταματά εκεί: Το 2012 αναμένεται ακόμη καλύτερο, αφού πολλές ενώσεις ξενοδόχων –όπως αυτή των ξενοδόχων της Ρόδου- αποφάσισαν να επεκτείνουν την τουριστική περίοδο και να εγκαινιάσουν την νέα σεζόν από τον Μάρτιο. Επιπλέον, το ΥΠΠΟΤ ανακοίνωσε νέο σχέδιο για την ανάδειξη του αγροτουριστικού προσώπου της χώρας και της παραδοσιακής πλευράς της, ώστε οι τουρίστες να μάθουν πως Ελλάδα δεν είναι μόνο τα νησιά της. Λέτε να γίνει η μεγάλη έκπληξη αυτή την χρονιά;
 • Μεγάλη χρονιά για την μεγάλη οθόνη
Δεν είναι μόνο οι πολυαναμενόμενες ταινίες, η προβολή των οποίων έχει προγραμματιστεί μέσα στο 2012, που μας κάνουν να ανυπομονούμε –ο Batman επιστρέφει χέρι-χέρι με τον Νόλαν το καλοκαίρι με το «The Dark Knight Rises», το «Hobbit» θα μας επαναφέρει για Χριστούγεννα στην Μέση Γη, ενώ μεταξύ άλλων ο Ταραντίνο και ο Ρίντλει Σκοτ ξαναχτυπούν στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτό που μας κάνει να χαρούμε περισσότερο είναι το «ξεθάρρεμα» του ελληνικού σινεμά, που παράγει ολοένα περισσότερα φεστιβαλικά διαμαντάκια, όπως το «L» του Μπάμπη Μακρίδη, η πρώτη ελληνική ταινία που συμπεριλήφθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του περίφημου Sundance Festival. Να είστε σίγουροι ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουμε περισσότερα θετικά νέα από τους Έλληνες σκηνοθέτες.
 • Και επί γης ειρήνη
Αισιοδοξία | Otherside.gr (3)Δεν θα ευχηθούμε «world peace» όπως οι εστεμμένες βασίλισσες των καλλιστείων, αλλά έχουμε βάσιμες ελπίδες πως τα πράγματα στον πλανήτη θα είναι ελαφρώς καλύτερα τους επόμενους μήνες. Μετά από τερτίπια εξωτερικών πολιτικών αποφεύχθηκε ο πόλεμος στο Ιράν, η Αραβική Άνοιξη έδειξε τον δρόμο για βελτίωση των συνθηκών στην Μέση Ανατολή, ενώ τα αμερικανικά στρατεύματα αποχωρούν οριστικά από το Ιράκ – εξέλιξη που κάνει τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς συντάκτες του κόσμου να προβλέπουν τρελή τουριστική ανάπτυξη στην χώρα την προσεχή περίοδο.

 • Η επιστήμη και η τεχνολογία θα «πάρουν φωτιά»
Όσο ο υπόλοιπος κόσμος μένει στάσιμος, στα επιστημονικά και τεχνολογικά εργαστήρια επικρατεί δημιουργικός οργασμός. Πάρτε μια γεύση από όσα μας υπόσχεται η επιστήμη το 2012:
- Το διαστημικό αεροσκάφος με το χαρακτηριστικό όνομα «Curiosity» θα φτάσει στον Άρη, ενώ και η Κίνα θα στείλει με την σειρά της τους δικούς της διαστημικούς εξερευνητές.
- Οι υπερ-υπολογιστές θα σπάσουν κάθε ρεκόρ ταχύτητας. Η NASA θα ολοκληρώσει τον υπολογιστή «Pleiades» που θα πραγματοποιεί 10 τετράκις-εκατομμύρια «flops» (υπολογιστικές εργασίες) ανά δευτερόλεπτο, ενώ η IBM στοχεύει πιο ψηλά με τον «Sequoia», που θα πραγματοποιεί 20 τετράκις-εκατομμύρια εργασίες ανά δευτερόλεπτο. Δεν μπορούμε καν να μετρήσουμε τα μηδενικά των flops τους ανά λεπτό!
- Σχετικά με την πιο «γήινη» τεχνολογία, τα smartphones θα γίνουν τετραπύρηνα (αυτό μεταφράζεται σε πιο πολύπλοκες και γρήγορες εφαρμογές και καλύτερα γραφιστικά περιβάλλοντα), η Microsoft θα λανσάρει τα Windows 8 αλλά και το δικό της tablet PC, οι τιμές τους θα πέσουν, οι συσκευές θα περάσουν στον κόσμο του 4G και η Apple θα κάνει «πάρτι» με τα αναμενόμενα iPad3 και iPhone5.
- Θα έχουμε (επιτέλους) οριστικά νέα από το CERN και τα πειράματά του. Πιθανότατα τον Μάρτιο, οι επιστημονικές ομάδες που δουλεύουν πάνω στο μποζόνιο του Χίγκς θα ανακοινώσουν αν τελικά τα πειράματα (που κάποτε φοβόμασταν ότι θα ανατινάξουν την μισή Γηραιά Ήπειρο σε μία νύχτα) έπιασαν τόπο, και αν θα μάθουμε τα μυστικά της δημιουργίας του κόσμου.

Πηγή: in2life.gr


 • Συνολικές προβολές σελίδας

  Ο Καιρός.

  ....για να δούμε τι θα δούμε στην Τ.V.......