Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Η όψη του μυστήριου..

.."Βέβαια υπάρχει το αίνιγμα. Βέβαια υπάρχει το μυστήριο. Αλλά το μυστήριο δεν είναι μια σκηνοθεσία που επωφελείται από τα παιχνίδια της σκιάς και του σκότους για να μας εντυπωσιάσει απλώς. Είναι αυτό που εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο και μέσα στο απόλυτο φως. Είναι τότε που προσλαμβάνει την αίγλη εκείνη που ελκύει και που την ονομάζουμε Ομορφιά. Την Ομορφιά που είναι μια οδός - η μόνη ίσως οδός προς το άγνωστο μέρος του εαυτού μας, προς αυτό που μας υπερβαίνει. Επειδή αυτό είναι στο βάθος η ποίηση: η τέχνη να οδηγείσαι και να φτάνεις προς αυτό που σε υπερβαίνει".. 


Ελύτης

Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑΣ!

Θα καλλιεργήσω το ωραιότερο άνθος. Στις καρδιές των ανθρώπων θα φυτέψω την Αχαριστία. Ευνοϊκοί είναι οι καιροί, κατάλληλος ο τόπος. Ο άνεμος τσακίζει τα δέντρα. Στη νοσηρή ατμόσφαιρα ορθώνονται φίδια. Οι εγκέφαλοι, εργαστήρια κιβδηλοποιών. Τερατώδη νήπια τα έργα, υπάρχουν στις γυάλες. Και μέσα σε δάσος από μάσκες, ζήτησε να ζήσεις. Εγώ θα καλλιεργήσω την Αχαριστία.

Όταν έρθει η τελευταία άνοιξις, ο κήπος μου θα 'ναι γεμάτος από θεσπέσια δείγματα του είδους. Τα σεληνοφώτιστα βράδια, μονάχος θα περπατώ στους καμπυλωτούς δρόμους, μετρώντας αυτά τα λουλούδια. Πλησιάζοντας με κλειστά μάτια τη βελούδινη, σκοτεινή στεφάνη τους, θα νιώθω στο απρόσωπο τους αιχμηρούς των στημόνες και θ' αναπνέω το άρωμά τους. 

  


Οι ώρες θα περνούν, θα γυρίζουν τ' άστρα, και οι αύρες θα πνέουν, αλλά εγώ, γέρνοντας ολοένα περσότερο, θα θυμάμαι.

Θα θυμάμαι τις σφιγμένες γροθιές, τα παραπλανητικά χαμόγελα και την προδοτική αδιαφορία. 


3879611


θα μένω ακίνητος ημέρες και χρόνια, χωρίς να σκέπτομαι, χωρίς να βλέπω, χωρίς να εκφράζω τίποτε άλλο. Θα είμαι ολόκληρος μια πικρή ανάμνησης, ένα άγαλμα που γύρω του θα μεγαλώνουν τροπικά φυτά, θα πυκνώνουν, θα μπερδεύονται μεταξύ τους, θα κερδίζουν τη γη και τον αέρα. Σιγά σιγά οι κλώνοι τους θα περισφίγγουν το λαιμό μου, θα πλέκονται στα μαλλιά μου, θα με τυλίγουν με ανθρώπινη περίσκεψη. 

Κάτω από τη σταθερή τους ώθηση, θα βυθίζομαι στο χώμα.                        
Και ο κήπος μου θα είναι ο κήπος της Αχαριστίας.
   

          Καρυωτάκης.

Κι αυτή η εναλλαγή μ' αρέσει....

Μέσα στο μαύρο φόντο, εικόνες ξεπηδάνε και χρώματα... στιγμούλες ζωντανές και χαμόγελα που λάμπουν και σπάνε τη μονοτονία του μαύρου... κάπως έτσι είναι και αυτή η σελίδα τελικά... δεν είναι τυχαία η επιλογή και ο σχεδιασμός! Στην αρχή δεν το συνειδητοποίησα, τώρα ξέρω. Ξέρω πως είναι αυτό που έγραψε ο Καζαντζάκης στην "Ασκητική" του..... Πως ερχόμαστε από μιαν άβυσσο και καταλήγουμε σε μιαν άβυσσο, το μεσοδιάστημα το λέμε ζωή. Κι όμως αρνούμαι να πιστέψω πως το μαύρο είναι η αρχή μας και το τέλος... Αρνούμαι κι ας έχω βάλει μαύρο φόντο.... το γέμισα με τρύπες χρωματιστές! Γεμάτες φως εικόνες. Κι έτσι όπως αναπηδώ από το ένα χρώμα στο άλλο λέω.... Ζω! Τι μαύρο, τι άσπρο... Ζω! κι αγαπώ όλα τα χρώματα το καθένα για αυτό που δίνει και εκπέμπει, γι' αυτό που κερδίζω και χάνω επιλέγοντας το χρώμα μου. Αν και είμαι της άποψης πως ακόμα και η χασούρα κέρδος είναι! Το μαύρο ναι είναι εκεί μα δε νικά! Το μαύρο είναι εκεί για να το πληγώνω με εικόνες και χρώματα.... Κι αυτή η εναλλαγή μ' αρέσει....

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

10 αποφάσεις για το νέο έτος!

Μια λίστα με 10 σημαντικές αποφάσεις που θα μπορούσατε να πάρετε για το νέο έτος, αλλά και για κάθε έτος που ακολουθεί.

1. Ξεκινήστε.

Tο συναίσθημα που μας διακατέχει όταν κάνουμε το πρώτο βήμα είναι πολύ πιο ευχάριστο από το συναίσθημα που έχουμε όταν παραμένουμε αδρανείς σκεφτόμενοι το πρώτο βήμα. Οπότε, σηκωθείτε και ξεκινήστε. Κάντε το πρώτο βήμα για το τρέχον έτος – έστω και αν πρόκειται για ένα μικρό βήμα προς τα εμπρός.
Η μεγαλύτερη ικανοποίηση που θα νιώσετε δεν θα είναι όταν τελειώσετε, αλλά μόλις συνειδητοποιήσετε ότι βρήκατε τη δύναμη να ξεκινήσετε. 
2. Δουλέψτε σκληρά για τα ουσιώδη.

Μην είστε απασχολημένοι, να είστε παραγωγικοί. Μην προβληματίζεστε για το χρόνο, αλλά για τα αποτελέσματά. Δώστε προτεραιότητα στα σημαντικά και ξεκινήστε με αυτά.
Και μην περιμένετε ότι θα είναι εύκολο να φτάσετε στο στόχο σας. Αν δεν ήταν δύσκολο, θα το είχατε ήδη πετύχει. Αυτά που αξίζουν την προσπάθεια, είναι συνήθως τα δύσκολα.

3. Ακολουθήστε τον δρόμο που χαράξατε.

Επιτυχημένη ζωή είναι αυτή στην οποία κατανοήσαμε και επιδιώξαμε τη δική μας πορεία, και όχι τα όνειρα των άλλων.
Θα πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι σωστό για εμάς.  Κανείς άλλος δεν φοράει τα παπούτσια μας. Συνεχίστε να κινήστε προς τα εμπρός, πέρα από την αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Κάντε ό, τι κάνετε, για εσάς.  Και αν συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε στο σωστό δρόμο, βρειτε τη δύναμη να ξεκινήσετε ξανά από την αρχή για μια νέα πορεία.  
 Photobucket
 

4. Βελτιώστε την αυτοπεποίθησή σας.

Πιστέψτε ότι μπορείτε. Πιστέψτε ότι είστε σε θέση να πάτε παραπέρα από όσο πήγατε μέχρι τώρα. Πιστέψτε ότι είστε αρκετά νέοι, αρκετά ώριμοι, αρκετά έξυπνοι και αρκετά δυνατοί για να πετύχετε τους στόχους σας. Μην επιτρέπετε λανθασμένες πεποιθήσεις να σας βάζουν εμπόδια. Και σίγουρα μην αποπροσανατολίζεστε από ανθρώπους γύρω σας που δεν είναι στο σωστό δρόμο.

5. Εστιάστε στις λύσεις.

Η ζωή πηγαίνει καλύτερα όταν επιλέγουμε και εμείς να συμβαίνει αυτό. Οι αρνητικοί άνθρωποι κάνουν πολύ θόρυβο σχετικά με το πόσο άσχημα είναι τα πράγματα, ενώ οι θετικοί άνθρωποι λειτουργούν αθόρυβα και βελτιώνουν σταθερά τα πράγματα.
Πάντα υπάρχουν προβλήματα, πάντα υπάρχουν προκλήσεις, και πάντα υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να μετατρέψουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα σε μεγάλες ευκαιρίες. Όσοι έχουν τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και την πειθαρχία να το πράξουν, δημιουργούν μια καλύτερη ζωή για όλους. Προσπαθήστε να είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους.

6. Αποδεχτείτε τα πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε.

Εάν χρησιμοποιείτε αρνητική ενέργεια για να ωθήσετε κάτι μακριά σας, τότε είναι σαν να το καλείτε να παραμείνει.
Επιλέξτε να αποδεχθείτε την πραγματικότητα, να είστε θετικοί και δυναμικοί, δεν χρειάζεται να ελέγχετε κάθε μικρή λεπτομέρεια , και συνεχίστε με ηρεμία τη ζωή σας.

7. Αφήστε το παρελθόν εκεί όπου ανήκει.

Μην σκοντάψετε σε κάτι πίσω σας και μην χρησιμοποιείτε το παρελθόν ως δικαιολογία για να χάσετε το σήμερα. Δεν επουλώνονται οι πληγές του παρελθόντος, σκάβοντας βαθιά μέσα τους.
Η αποδοχή είναι το πικρό χάπι που πρέπει να πάρετε με γενναιότητα για να προχωρήσετε πέρα από τις στεναχώριες του χθες. Είναι μια επιλογή που πρέπει να κάνετε. Το παρελθόν υπαγορεύει το μέλλον, μόνο αν το επιτρέπετε.  


8. Εξισορροπείστε την εργασία με την απαραίτητη ξεκούραση.

Κάποιες φορές είναι καλύτερο να ξεκουράζεστε ώστε να μπορείτε μετά να δείτε με διαφορετική ματιά την εργασία σας. Όταν είστε καταπονημένοι ή εξουθενωμένοι από μία δουλειά, τότε είστε επιρρεπής σε λάθη και αυξάνετε τις πιθανότητες να μην καταφέρετε να βγάλετε το αποτέλεσμα που θέλετε.
Ο μυθιστοριογράφος Zadie Smith είπε κάποτε, «Όταν τελειώσετε το μυθιστόρημα σας, εφόσον τα χρήματα δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα και δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε άμεσα τις πωλήσεις, βάλτε το σε ένα συρτάρι και  απομακρυνθείτε από αυτό. Το μυστικό για την αξιολόγηση της δουλειάς σας είναι απλό: θα πρέπει να γίνετε ο αναγνώστης του μυθιστορήματος και όχι ο συγγραφέας του. Παρόλο που ο  Smith αναφέρεται σε ένα μυθιστόρημα, εντούτοις είναι μια συμβουλή που όλοι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για οτιδήποτε εργαζόμαστε.

9. Δείξτε την αγάπη σας.

Δεν χρειάζεται να είστε τέλειος για να είστε τέλειος φίλος ή εραστής, αλλά η δέσμευση και η προσήλωση στις σχέσεις σας είναι απόλυτη ευθύνη σας. Οι σχέσεις διαρκούν για μια ζωή μόνο όταν και οι δύο άνθρωποι κάνουν την επιλογή να την διατηρήσουν, να αγωνιστούν για αυτήν, και να εργαστούν για αυτήν. Ούτε οι πράξεις αγάπης χρειάζεται να είναι υπερβολικές, το μόνο που χρειάζεται είναι να είναι αληθινές. Και η αληθινή αγάπη εμφανίζεται πάντα στις πράξεις, και όχι στα λόγια. 10. Βοηθήστε ν” αλλάξει η ζωή κάποιου.

Δεν έχει σημασία πόσο τεράστιες φαίνονται να είναι οι προκλήσεις και τα προβλήματα, ή πόσο μικροί αισθάνεστε μερικές φορές. Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά στον κόσμο. Οι πράξεις σας μπορούν να έχουν σημασία. Στην πραγματικότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των θετικών αλλαγών που έρχονται στη ζωή κάποιου, συμβαίνουν  μόνο και μόνο επειδή κάποιος άλλος νοιάζεται γι “αυτούς, πιστεύει σ” αυτούς, και τους παρακινεί. Γίνετε αυτός που θα αλλάξει προς τη θετική κατεύθυνση τη ζωή, έστω και μόνο ενός, άλλου ατόμου 
 123tagged.Com.by Αντικλείδι , http://antikleidi.com

Όνειρα: Τα 12 βήματα!

Όταν ο Τζόζεφ Κάμπελ χρησιμοποίησε την έκφραση ‘ακολούθησε τις ευλογίες σου’, απηχούσε μία σκέψη που φαίνεται να ταιριάζει πολύ αυτό τον καιρό. Στον ‘Αλχημιστή’ αυτή η σκέψη αποκαλούνταν ‘προσωπικός μύθος’.
Ο Alan Cohen, ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς και ομιλητές στην Αμερική, ασχολείται και με αυτό το θέμα.  Όταν ρωτά το κοινό στις διαλέξεις του αν είναι απογοητευμένο από τη δουλειά του, το 75% σηκώνει το χέρι του. Ο Cohen έχει δημιουργήσει ένα σύστημα που αποτελείται από 12 βήματα για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν εκ νέου την ‘’ευλογία‘’ τους : 

░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█████████ ░░███████░░░░░░░░░░███▒▒▒▒▒▒▒▒███ ░░█▒▒▒▒▒▒█░░░░░░░███▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒███ ░░░█▒▒▒▒▒▒█░░░░██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██ ░░░░█▒▒▒▒▒█░░░██▒▒▒▒▒██▒▒▒▒▒▒██▒▒▒▒▒███ ░░░░░█▒▒▒█░░░█▒▒▒▒▒▒████▒▒▒▒████▒▒▒▒▒▒██ ░░░█████████████▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██ ░░░█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██ ░██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██▒▒▒▒██ ██▒▒▒███████████▒▒▒▒▒██▒▒▒▒▒▒▒▒██▒▒▒▒▒██ █▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒████████▒▒▒▒▒▒▒██ ██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██ ░█▒▒▒███████████▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██ ░██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒████▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█ ░░███
1. Πες στον εαυτό σου την αλήθεια.
Σχεδίασε δύο στήλες σε ένα φύλλο χαρτιού. Στην αριστερή στήλη γράψε όλα αυτά που θα ήθελες να κάνεις. Στην άλλη στήλη γράψε όλα όσα κάνεις χωρίς κανέναν ενθουσιασμό. Γράψε σαν να μην πρόκειται να τα διαβάσει κανένας άλλος, και μην λογοκρίνεις τις απαντήσεις σου.
2. Ξεκίνα αργά, αλλά ξεκίνα.
Πήγαινε σ” ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο, ψάξε για ένα οικονομικό ταξίδι, πήγαινε να δεις την ταινία που αναβάλλεις συνεχώς, αγόρασε το βιβλίο που επιθυμείς να αγοράσεις. Να είσαι γενναιόδωρος με τον εαυτό σου και θα δεις ότι ακόμα και αυτά τα μικρά βήματα θα αισθανθείς πιο ζωντανός.
3.Σταμάτα αργά, αλλά σταμάτα.
Κάποια πράγματα καταναλώνουν όλη σου την ενέργεια. Πρέπει στ’ αλήθεια να πας στη συνεδρίαση της επιτροπής; Είναι αναγκαίο να βοηθήσεις αυτούς που δεν θέλουν να βοηθηθούν; Έχει το αφεντικό σου το δικαίωμα να απαιτεί να παρευρίσκεσαι όπου πηγαίνει και αυτός, πέρα από τις ωράριο της εργασίας σου; Όταν σταματήσεις να κάνεις αυτά που δεν ενδιαφέρεσαι να κάνεις, θα συνειδητοποιήσεις ότι μέχρι τώρα πίεζες περισσότερο τον εαυτό σου, από όσο   σου ζητούσαν πραγματικά οι άλλοι.
4. Ανακάλυψε τα μικρά σου ταλέντα.
Τι σου λένε οι φίλοι σου πως κάνεις καλά; Τι κάνεις με ευχαρίστηση ακόμα και αν δεν το κάνεις τέλεια; Αυτά τα μικρά κρυφά ταλέντα είναι προάγγελος των μεγάλων απόκρυφων ταλέντων σου. 5. Ξεκίνα να επιλέγεις.
Αν κάτι σου δίνει ευχαρίστηση, μη διστάζεις. Αν αμφιβάλεις, κλείσε τα μάτια σου, φαντάσου ότι πήρες την απόφαση “Α” και δες όλα όσα πρόκειται να σου αποφέρει. Τώρα κάνε το ίδιο με την απόφαση “Β’. Η απόφαση που θα σε κάνει να αισθανθείς ότι συνδέεται περισσότερο με τη ζωή σου, είναι η σωστή-ακόμα και αν δεν είναι η πιο εύκολη.
6.Μη βασίζεις τις αποφάσεις σου στο οικονομικό όφελος.
Το κέρδος θα έρθει αν δουλέψεις πραγματικά με ενθουσιασμό. Το ίδιο βάζο, μπορεί να φτιαχτεί από έναν αγγειοπλάστη που αγαπά αυτό που κάνε, και από κάποιον άλλο που μισεί τη δουλειά του. Θα πουληθεί γρήγορα στην πρώτη περίπτωση, ενώ στη δεύτερη θα μείνει στο ράφι.
7. Ακολούθησε τη διαίσθηση σου.
Η πιο ενδιαφέρουσα δουλειά είναι αυτή που επιτρέπει στον εαυτό σου να είναι δημιουργικός. Ο Einstein είπε: “Δεν έφτασα στην κατανόηση του Σύμπαντος χρησιμοποιώντας απλώς τα μαθηματικά’. Ο Descartes, ο πατέρας της λογικής ανέπτυξε τη μέθοδο του βασιζόμενος στο όνειρο που είχε. 


  

8. Μη φοβάσαι ν’ αλλάξεις γνώμη.
Αν απέρριψες μια ιδέα και αυτό σε ενοχλεί, σκέψου ξανά αυτό που επέλεξες. Μην αγωνίζεσαι ενάντια σε αυτό που σε ευχαριστεί.
9. Μάθε πώς να ξεκουράζεσαι.
Μία μέρα την εβδομάδα χωρίς να σκέφτεσαι τη δουλειά, επιτρέπει στο υποσυνείδητό σου να σε βοηθήσει.
10. Άφησε τα πράγματα να σε οδηγήσουν σε ένα πιο χαρούμενο μονοπάτι.
Αν αγωνίζεσαι πάρα πολύ για κάτι χωρίς να έχεις κάποιο αποτέλεσμα, να είσαι πιο ευέλικτος και να ακολουθείς τους δρόμους που σου ανοίγει η ζωή. Αυτό δε σημαίνει ότι εγκαταλείπεις τον αγώνα, ότι γίνεσαι τεμπέλης ή ότι αφήνεις τα πράγματα στα χέρια άλλων. Σημαίνει ότι καταλαβαίνεις πως η δουλειά που γίνεται με αγάπη φέρνει δύναμη, και ποτέ απελπισία. 

  (538x596, 84Kb)


11. Διάβασε τα σημάδια.
Είναι μια προσωπική “γλώσσα’. Να ακούς τη διαίσθηση που έχεις κάθε στιγμή. Ακόμα και αν τα σημάδια δείχνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που σχεδίαζες, ακολούθησε τα. Μερικές φορές μπορεί να πάρεις τη λάθος διαδρομή, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μάθεις αυτή την καινούρια γλώσσα.
12.Τέλος, ρίσκαρε!
Οι άνθρωποι που έχουν αλλάξει τον κόσμο, χάραξαν το δρόμο τους μέσα από πράξεις πίστης. Πίστεψε στη δύναμη των ονείρων σου. Ο Θεός είναι δίκαιος. Δεν θα έβαζε στην καρδιά σου μια επιθυμία που δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.
  coelho  Paulo 
 

Συνολικές προβολές σελίδας

Ο Καιρός.

....για να δούμε τι θα δούμε στην Τ.V.......